Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Cupcakes Καρότο με Κρέμα Τυριού

Υ Λ Ι Κ Α 

Για τα cupcakes

3 αυγά (χωρισμένα ο κρόκος από το ασπράδι)
250γρ. καστανή ζάχαρη
200ml ηλιέλαιο
150γρ. καρότα αλεσμένα
150γρ. καρύδια ,καθαρό βάρος ,χοντροκομμένα
χυμός από 1/2 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια σε σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. τζίντζερ
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. αλάτι
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο 

200γρ. φιλαδέλφια
200γρ. μασκαρπόνε
130γρ. ζάχαρη άχνη


T Ρ Ο Π Ο Σ  
Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η Σ


    Ξεφλουδίζουμε και αλέθουμε τα καρότα στο μούλτι.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια(μαζί με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη) σε μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.
 Στη συνέχεια, χτυπάμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τους κρόκους.

 Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα καρότα, τα καρύδια,το χυμό λεμόνι και το ξύσμα πορτοκάλι.
 Σ' ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ,το μπεικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το τζίντζερ, το πιπέρι και το αλάτι.
 Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με τα καρότα, ανακατεύοντας με μια μαρίζ και τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για capcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς C.



Για το γλάσο, χτυπάμε τα 3 υλικά στο μίξερ και αφήνουμε στο ψυγείο.
Αφού κρυώσουν τα cupcakes, καλύπτουμε την επιφάνεια τους με γλάσο ,χρησιμοποιώντας ένα κορνέ.

Για τη χρωματιστή ζάχαρη, βάζουμε σ' ένα βαζάκι ζάχαρη και 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κλείνουμε και ανακατεύουμε.

















2 σχόλια: