Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Cupcakes Λεμόνι

  •  σιρόπι λεμόνι
  •  cupcakes
  •  γλασο



Για το σιρόπι λεμόνι:

Υ Λ Ι Κ Α 

60γρ. χυμός λεμονιού
60γρ. ζάχαρη

Τ Ρ Ο Π Ο Σ 
Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η Σ


 Τοποθετούμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σ 'ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να έρθουν στο σημείο βρασμού ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
 Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.




Για τα Cupcakes:

Υ Λ Ι Κ Α                                                         


225γρ. βούτυρο
225γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
ξύσμα από 3 λεμόνια
4 αβγά
225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του








Τ Ρ Ο Π Ο Σ 
Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η Σ 

 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη ,το αλάτι , το βούτυρο και το ξύσμα λεμόνι.
 Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.
 Μεταφέρουμε το μείγμα σ' ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας.

 Μ' ένα κουτάλι χωρίζουμε το μείγμα σε θήκες για cupcakes γεμίζοντας περίπου το 1/4 αυτών.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 περίπου λεπτά. 






 Ενώ τα cupcakes είναι ακόμα ζεστά, τα αλείφουμε με το κρύο σιρόπι.



Για το γλάσο: 

Υ Λ Ι Κ Α 

25Ογρ. cream cheese 
250γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
625γρ. ζάχαρη άχνη

Τ Ρ Ο Π Ο Σ 
Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η Σ 

 Χτυπάμε το cream cheese μέχρι να γίνει κρέμα 


 Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματώθει.


  Τέλος, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά.

 Τέλος ,βάζουμε το γλάσο σε κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes.












  










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου